Att sköta och ta hand om sina tänder är troligt viktigt för den allmänna hälsan, men naturligtvis även för tänderna i sig. Redan som mycket liten får vi lära oss att borsta våra tänder morgon som kväll och detta är något som följer med de allra flesta upp till en vuxen ålder. När vi inte sköter om våra tänder som vi ska så bildas plack, tandsten och även karies. I vissa fall kan hälsoproblemen bli så stora att man behöver söka akut tandvård hos sin tandläkare eller en akutmottagning.

Visst är det bra och hälsosamt att man borstar sina tänder två gånger om dagen, men för att tänderna och tandkött ska hålla sig friska behöver man även se till att dagligen använda sig av tandtråd eller mellanrumstandborstar. Detta är något som väldigt många människor slarvar med, men rengöringen mellan tänderna är minst lika viktig som själva borstandet.

Mellanrumstandborstar, tandborstar och tandtråd kan du köpa på ditt närmaste apotek. För den som vill kan detta även beställas online och man får sedan sina produkter hem till brevlådan eller till närmaste postombud. Att hålla en god munhygien gör inte bara så att man undviker karies, utan ser även till så att man får ett friskt tandkött och en fräsch andedräkt. Det är inte ovanligt att man lider av dålig andedräkt och hur mycket man än borstar så tycks den stanna kvar. Anledningen till problemet kan då istället vara inflammerat tandkött, plack på tungan eller att man inte har använt tandtråd som man borde.

För att undvika att behöva gå till tandläkaren för smärtsamma problem så är detta grunden till en bra munhälsa. Om man vill kan man naturligtvis även tillföra flour till tänderna med en munskölj, men i de flesta fall räcker det gott och väl med att använda sig av en tandkräm som innehåller ämnet.